De Deeltijdboot

Een deeltijdboot houdt in dat u een schip deelt met meerdere deelnemers. Nophium Yachts blijft 100% eigenaar van het schip en zorgt voor ligplaats, onderhoud, verzekeringen, reparaties e.d.
Het enige dat u hoeft te doen, is zeilen !!

U reduceert de kosten maar niet het plezier.

Ga direct naar het aanbod.

Kijk direct hoe vaak en op welke dagen u over uw jacht mag beschikken.

Heeft u al een boot? Dan kunt u deze door ons laten verhuren.

Voordelen van een deeltijdboot:

  • geen aanschafkosten
  • geen onderhoud
  • geen extra kosten zoals zomer ligplaats/winterstalling/verzekeringen
  • u weet exact wanneer u kan zeilen en u zult merken dat u dan ook gààt
  • geringe kosten per maand
  • geen lange contracten
  • altijd varen met dezelfde boot

Doordat wij naast nieuwe schepen ook met tweedehands schepen werken, kunnen wij de kosten per maand extreem laag houden.

Lees hier meer over de dagen dat u over uw boot mag beschikken. U zult verbaasd zijn hoe vaak u kunt zeilen. Doordat wij grootschalig zaken inkopen als verzekeringen, motoronderhoud, onderwaterschipverzorging, maar ook zeilen, vallen, wanten, harpjes en dergelijke, besparen wij extra voor u. Het voordeel tegenover huren is dat uw toch uw "eigen" boot heeft en veel vaker per jaar kunt zeilen voor minder geld.

WIE BENT U ?

De boten worden in 4 categorieën ingedeeld. In ons aanbod ziet u welke catergorie wij het schip hebben ingedeeld. Hieronder staat een korte beschrijving van de personen. Kies diegene waar u zich het meest in kunt vinden.

GOLD premium
U bent een zeiler. U wenst het nieuw materiaal en de spullen moeten tiptop verzorgd zijn.

GOLD
Zeilen is uw passie. U hoeft niet het nieuwste van het nieuwste, maar het moet wel up-to-date zijn. Een wedstrijdje verliezen omdat uw schip niet goed was, is voor u vreselijk.

SILVER
Zeilen is één van uw passies. U wenst een goed onderhouden schip. Indien het schip reeds goed is ingezeild, is dit absoluut geen probleem. Dit is de ideale opstapklasse om te kijken of zeilen uw nieuwe verslaving wordt, of om gewoon heerlijk met regelmaat te kunnen zeilen zonder al teveel kosten.

BRONZE
U zeilt graag. Het ontbeert u echter in tijd of geld om een eigen schip te onderhouden. Materiaal moet goed zijn, maar als het niet perfect is klaagt u niet…

HOEVEEL DEELNEMERS PER BOOT ?
Wij delen het schip in in verschillende categoriën waarbij u met 3,4,6,8 of 10 deelnemers het schip "bezit". Hoe meer deelnemers hoe goedkoper. Hoe minder deelnemers des te vaker u kunt zeilen.

Uit onderzoek van de HISWA is gebleken dat booteigenaren gemiddeld 12,5 dag per jaar zeilen! Indien u de boot met tien deelnemers "bezit" dan heeft u nog steeds recht op 20 dagen zeilplezier op het water. Alle boten liggen minimaal 29 weken per jaar in het water.
Als u met drie deelnemers een boot deelt dan heeft u ruim 67 dagen (!) per jaar het schip ter beschikking.
Dit alles gaat volgens een vaste verdeelsleutel, klik hier voor dit overzichtelijke systeem.
Voor elke deelnemer geldt dat ze een contract aangaat voor 12 of 24 maanden. Naast de maandelijkse fee heeft u verder geen verplichtingen.
Middels het aanmeldingsformulier kunt u aangeven welk type jacht of boot u wenst en eventueel de voor u geschikte locatie. Uw eigen boot aanmelden kan hierop evenzo.

Naast het geld kost een boot ook veel tijd. Schoonhouden, onderhouden, onderwaterschip verzorgen, zaken vervangen, winterklaar maken etc.
Daartegenover staat dat men vaak slechts enkele dagen per jaar vaart.

Komend vanuit de zeilverhuur en de jachtmakelaardij hebben wij het concept "Deeltijdboten" ontwikkeld.
Het idee is -zoals gezegd- simpel: u deelt met meerdere deelnemers een boot, u deelt de kosten en krijgt de boot een vast aantal dagen per jaar voor uwzelf ter beschikking.
Het unieke aan ons concept is dat wij tevens werken met ingezeilde schepen.
Schepen met alles erop en eraan maar stukken voordeliger voor u als deelnemer.
Veel mensen zeilen met een deeltijdboot vaak meer dan toen ze hun eigen boot hadden, en dat voor een fractie van de kosten.

Veel mensen denken bij het bovenstaande aan timesharing, maar Deeltijdboten wijkt daar toch wezenlijk van af. Zo zijn de boten eigendom van Nophium Yachts en verzorgen wij alle randzaken die niet met zeilen zelf te maken hebben. Het liggeld, het onderhoud, de verzekeringen worden allemaal door Nophium Yachts geregeld. U zeilt en dat is al meer dan genoeg.
Momenteel werken we met populaire boten zoals Hallberg-Rassy's, Dehlers, Dufours, Contests, Friendships en dergelijke. Boten die hun bestaansrecht ruimschoots bewezen hebben zowel qua zeilvermogen als duurzaamheid. We werken zowel met nieuwe als met reeds ingevaren schepen, dit laatste om de kosten voor u als deelnemer zoveel mogelijk te beperken.

Het is in principe mogelijk om met elk type schip als deeltijdboot aan te merken. Zelfs motorboten gaan binnenkort ons assortiment uitbreiden. Indien u reeds in bezit bent van een schip maar de kosten wegen niet meer op tegen de baten, dan kunt u uw schip aanmelden om deel te gaan nemen als Deeltijdzeilboot. Er wordt dan bekeken of uw schip in aanmerking komt. komt voor ons concept.

U kunt tevens op ons aanmeldingsformulier aangeven dat u bijvoorbeeld heel specifiek een bepaald schip wenst in één bepaalde plaats. De kans is dan echter groot dat u langere tijd geduld moet hebben voordat mededeelnemers zich bij ons aanmelden. De keuze om dit te doen ligt echter volledig bij u. Wij raden u echter aan om globaal aan te geven wat en waar u wenst. Beter nog om uzelf aan te melden voor een boot uit ons bestaande assortiment. Voor u het weet zeilt u dan al over de Hollandse wateren.

U kunt ook een zeilboot bij ons huren of uw eigen zeilboot laten verhuren.

*zie onze voorwaarden